ESRA - kilpailusäännöt

ESRAn ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut säännöt 2022


1. Kilpailu on avoin kaikille Etelä-Suomen alueella toimivien SRL:n hyväksymien ratsastuskoulujen oppilaille ratsastuskoulujen opetushevosilla.

2. Kilpailijan tulee kuulua SRL:n jäsenseuraan, mutta tässä kilpailussa hän edustaa ratsastuskouluaan.

3. Kilpailijalla oltava seurakilpailulupa, hevosilta ei vaadita vuosimaksua. Ponien mittaustodistukset esitettävä pyydettäessä.

4. Kilpailu on avoin ratsastajille, jotka ratsastavat säännöllisesti ratsastuskoulun opetustunneilla opetushevosilla ja -poneilla, eivätkä ole osallistuneet kansallisiin koulu-, este- tai kenttäratsastusluokkiin viimeisen tai kuluvan vuoden aikana (2021-2022), eivätkä kilpaile aluetasolla omistamallaan tai vuokraamallaan hevosella / ponilla HeA / 100cm / tutustumisluokka tai vaikeammissa luokissa.

5. Kilpailu on avoin hevosille / poneille, jotka ovat ratsastuskoulun päivittäisessä opetuskäytössä. Kilpailuun saavat osallistua hevoset / ponit, jotka eivät ole osallistuneet kansallisiin koulu-, este- tai kenttäratsastusluokkiin vuoden 2021 jälkeen.

6. Ammatissa toimiva, ammattiin opiskeleva (ohjaaja, opettaja tai ratsuttaja) ei saa osallistua kilpailuihin.

7. Ikärajat SRL kilpailusääntöjen mukaan, paitsi näissä kisoissa seniorin ja aikuisratsastajan ikäraja on 45 vuotta. Vuoden 2022 aikana 45 vuotta täyttävä saa päättää kumpaan osallistuu.

8. Ratsastaja voi edustaa kilpailussa vain yhtä ratsastuskoulua.

9. Ratsastaja voi osallistua kaikkiin luokkiin vain yhdellä hevosella/ponilla ja kilpailla vain yhdestä mestaruudesta kummassakin lajissa. Esim. juniori ei voi kilpailla sekä juniori- ja poniratsastajien mestaruudesta samassa lajissa.

10. Ratsastajan kilpailuasun ja hevosen / ponin varustuksen tulee olla SRL:n sääntöjen mukainen. Turvakypärän käyttö on pakollista kaikissa tilanteissa ratsailla ollessa. (Huom! Kuolaimet!) HeA tasoiset ohjelmat voi ratsastaa joko nivel- tai kankisuitsituksella.

11. Hevonen / poni voi osallistua kahteen luokkaan päivässä. Hevonen / poni voi osallistua kahdella ratsastajalla samaan karsintaluokkaan.

12. Joukkuekilpailu - Ratsastuskoulu nimeää joukkueeseen kolme tai neljä (3-4) ratsukkoa, joista kolmen (3) parhaan tulokset lasketaan.

a. Joukkueet ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

b. Joukkue voi koostua joko samassa tai eri mestaruusluokissa kilpailevista ratsukoista.

c. Sama hevonen voi olla kaksi kertaa joukkueessa eri ratsastajalla.

d. Joukkueen tulos on kolmen parhaan karsintaluokkien sijalukujen summa.

13. Palkinnot: Joukkuekilpailun palkinto on pokaali tai vastaava. Kaikissa mestaruusluokissa palkintoina ruusukkeet, 3 ensimmäiselle mitalit sekä SRL:n sääntöjen mukaiset esinepalkinnot.

14. Arvostelut ja ohjelmat.

- Estemestaruus ratkaistaan tyyliarvostelulla.

- Korkeudet ponit 70 cm, junnut 80 cm, seniorit 80 cm ja aikuiset 70 cm.

- Kouluohjelmina ratsastetaan ponit HeC2, juniorit HeB5, seniorit HeA2 ja aikuiset HeB5.